Виландер: „Ђоковић ће бити фаворит на Ролан Гаросу“

Седмоструки Гренд слем шампион Матс Виландер улогу фаворита на Ролан Гаросу даје српском тенисеру Новаку Ђоковићу. Разлог је повреда Рафаела Надала, који ће због сломљених ребара морати да паузиа четири до шест недјеља.

„Ђоковић ће бити одморан. Био је у прилици да организује тренинге на перфектан начин или макар онај на који је хтео. Наравно да би желео да је играо више мечева, али ако одигра три турнира и 10 до 15 мечева пре Ролан Гароса у Француску стиже као фаворит“, изјавио је Виландер.

Виландер сматра да би статусу фаворита допринело уколико би први рекет свијета одиграо неколико мечева прије Отвореног првенства Француске.

Истакао је да је узбуђен што ће поново бити у прилици да гледа Ђоковића јер не жели да се трка „велике тројке“ заврши без додатне кулминације.

„То су сјајне вести јер не желим да се трка заврши са Надалом који има сломљено ребро. Федерером који се подвргава бројним операцијама и Ђоковићем који не може да игра због проблема у вези са вакцинацијом“, закључио је Виландер.

Подсјетимо, Ролан Гарос је на програму од 22. маја до 5. јуна.

Извор: Глас Српске

Подијелите са другима