У винској лиги шампиона у Београду и „Подруми Вукоје“

Послије двије године паузе због епидемиолошких рестрикција најексклузивнија винска манифестација у региону „Гранд Тастинг“ враћа се у Београд, гдје ће врхунска вина представити и требињска винарија „Подруми Вукоје 1982“.

Винска лига шампиона биће одржана у суботу од 13 до 20 часова у хотелу „Metropol Palace „. Биће то поново прилика за љубитеље вина да на једном мјесту у једном дану пробају избор најбољих вина у региону, многа од њих недоступна на тржишту, вина која ће на ову јединствену манифестацију стићи директно из приватних архива винарија.

Централно мјесто заузеће 30 одабраних винара и винарија с простора некадашње Југославије, док ће у пратећем програму бити представљена Селекција регионалних оранж вина.

Из БиХ преставиће се и винарије „Подруми Вукоје 1982“, „Нуић“ и „Јунгић“

Организатори су потврдили да у Београд за ову прилику долазе с најбољим винима највећа имена из винског свијета региона, међу којима су и „Подруми Вукоје 1982“. Осим њих, из БиХ преставиће се и винарије „Нуић“ и „Јунгић“, док из Словеније долазе вина из винарија „Батич“, „Јакончич“, „Симчич“, „Истенич“, „Мовиа“, „Сирк“, „Подвершчич“, „Прус“ све угледна имена у свјетским оквирима. Из Хрватске стиже најбоље хрватско црвено вино посљедњих година „Santa Elisabeta“ истарске винарије „Benvenuti“, а ту су још и EnjingiClaiRoxanichKorta KatarinaDegrassi,, „Козловић“, „Bibich“, „Бошкинац“, „Матошевић“, а од македонских винарија Тиквеш и „ Chateau Kamnik „, те“ Плантаже“ и „Винарија Кнежевић“ из Црне Горе.

Србију ће на овој ексклузивној манифестацији представљати Александровић, „Темет“, Радовановић, Ковачевић, Цилић, Милијан Јелић, „Вино Будимир“, „Винарија Звонко Богдан“, Деурић, Ердевик, „Маурер“, „Бикицки“ и велико прошлогодишње откриће, сасвим нова винарија „ Probus Vineyards „.

Организатори истичу да ће специјални гости манифестације бити турска винарија „ Chamlija „, која у Београд доноси најскупље турско вино икада, каберне „Django 2016“ направљено у свега 2.000 боца, а које ће лично представити власник винарије Мустафа Чамлиџа, те словеначка „Puklavec Family Wines“ која је за сваког посјетиоца припремила и пенушавац добродошлице.

Улазнице

Улазнице за „Гранд Тастинг“ по цијени од 2.500 динара у чију цијену су укључени бонови за конзумацију вина у вриједности од 2.000 динара, винска чаша Riedel и луксузан каталог са списком вина која ће бити представљена на „Grand Tasting 2022 “ могу се купити на продајним мјестима.

Извор: Глас Српске

Подијелите са другима