У Београду формирана радна група за Мирослављево јеванђеље

 Експертска радна група за преглед кодекса „Мирослављевог јеванђеља“ одржала је данас конститутивни састанак у Министарству културе и информисања.

„У њеном саставу су еминентни стручњаци из области проучавања и познавања српског рукописног наслеђа професор доктор Ðорђе Трифуновић, академик Јасмина Грковић Мејџор и професор доктор Виктор Савић, виши научни сарадник из Института са српски језик САНУ“, саопштило је министарство.

Радну групу за преглед ове „старе и ретке књиге од изузетног значаја“ формирала је потпредсједница Владе Србије и министарка културе Маја Гојковић, каже се у саопштењу.

Како је наведено, „радна група ће у оквиру свог рада прегледати рукопис “Мирослављевог јеванђеља“ и утврдити редослијед и континуитет текста и о томе сачинити Извештај Министарству културе и информисања“.

„Преглед рукописа “Мирослављевог јеванђеља“ биће обављен у складу са Стручним упутством о условима чувања и излагања “Мирослављевог јеванђеља“ који је донијела Народна библиотека Србије“, саопштило је министарство.

Извор: Глас Српске

Подијелите са другима