Свечана академија поводом 65 година Рукометног клуба Леотар

Поводом 65 година од оснивања и почетка рада Рукометног клуба Леотар синоћ је у Културном центру одржана Свечана академија.

Честитајући рукометашима Леотара риједак јубилеј, градоначелник Требиња Мирко Ћурић је изразио задовољство чињеницом да је Требиње један од ријетких градова у БиХ који има шест премијер лигаша.

„Рукомет великим корацима иде напријед и Град Требиње ће помагати успјешне спортске колективе“, поручио је Ћурић.

У име Рукометног клуба Леотар Стеван Бекан је захвалио бројним гостима на присуству свечаности и истакао да је Рукометни клуб изузетно поносан на своје сениоре али и на млађе категорије који се полако али сигурно сврставају у врх омладинског БиХ рукомета.

Са видео бима поруке и честитке рукометашима Леотара упутили су легенда екс југословенског рукомета Веселин Вујовић, репрезентативци Србије Михајло Марсенић и Петар Ненадић, а на свечаној академији кратко се обратио и рукометашима Леотара јубилеј честитао легенда српског рукомета Младен Бојиновић Дуги.

У оквиру академије о првим данима рукометног клуба Леотар говорили су први капитен Леотара Ферхат Зубчевић, те оснивачи клуба Војислав Прелевић и Неђо Максимовић, о седамдесетим и осамдесетим годинама требињског рукомета говорили су Неђо Кепа Смрзлић, Драган Милојевић и Здравко Комненовић, а о тренутку садашњем, те визији развоја, предсједник клуба Стеван Бекан, Шеф стручног штаба Дарко Таврић, те тренер у омладинској школи рукомета Драгиша Кораћевић.

На Свечаној академији уручене су повеље и захвалнице за допринос у развоју клуба појединцима и установама, а уз гитару је пјевао Ранко Слијепчевић, који је премијерно извео пјесму посвећену требињском рукомету.

Уочи свечане академије одиграна је припремна утакмица између Леотара и Кикинде, а у јутарњим часовима положено је цвијеће на гроб Милану Тасовцу Таси, те на спомен обиљежје борцима палим у отаџбинском рату.

Радио Требиње

Подијелите са другима