Стевандић: Судске власти у БиХ спроводе оно што се не ради од 1945. године

Шеф Српског клуба у Представничком дому парламента БиХ Ненад Стевандић оцијенио је данас да оно што чине судске власти БиХ није рађено од 1945. године.

Стевандић истиче да судске власти БиХ по налогу слушавају политичаре из владајуће коалиције у Републици Српској, да се тражи документација политичких партија и истражује како је ко гласао, указавши да све то говори да је БиХ у великој кризи.

– Ми немамо савезне власти, али имамо савезне проблеме. Требало је да имамо заједничке власти. БиХ чине ентитети који су је направили и који су потписали Дејтонски споразум. Није БиХ направила Републику Српску и Федерацију БиХ /ФБиХ/, него је обрнуто – рекао је Стевандић за Телевизију Пинк.

Он је нагласио да се посланици владајуће коалиције позивају на саслушања, а њихове колеге из опозиционих редова као свједоци.

– Тиме опозиционе политичаре покушавају да одвоје од нас. Пред нама је бурно вријеме, а у Републици Српској нема одвољно јединства које је неопходно. Сада углавном једни пију кафу са политичарима из ФБиХ, а ми у Бањалуци, што није добро – рекао је Стевандић, нагласивши да би било много боље да заједно рјешавају проблеме.

Извор: РТРС

Подијелите са другима