Србија запошљава 1.000 дипломаца са медицинских факултета

Влада Србије дала је сагласност за запошљавање 1.000 дипломаца медицинских факултета у здравственим установама у Србији.

Министарству здравља дата је сагласност да предузме све мјере из своје надлежности с циљем запошљавања 1.000 дипломаца и тиме омогући ефикасно, континуирано и свима доступно пружање потребне здравствене заштите.

Запошљавање се односи се на дефицитарне гране медицине и у складу је са кадровским плановима здравствених установа и Републичког фонда за здравствено осигурање, саопштено је из Владе.

Влада је донијела и Уредбу о ограничењу висине цијена нафтних деривата и прописала да максимална малопродајна цијена “евро дизела” и “евро премијум БМБ 95” износи 179, односно 171 динар по литру.

На сједници су усвојене су допуне Закона о Привременом регистру држављана Србије од 16 до 29 година којима се уплаћује новчана помоћ за ублажавање посљедица пандемије вируса корона.

Овим допунама се регулише питање исплате новчане помоћи младима који ће у јуну добити по додатних 100 евра у динарској противвриједности.

Срна

Подијелите са другима