Снијег створио проблеме возачима, поједине дионице затворене за камионе

Због сњежних падавина обустављен је саобраћај за теретна возила на ширем подручју Романије, Иван Седла и Нишића, док путничка возила саобраћају отежано, саопштено је из БиХАМК-а.

На осталим путевима који воде преко планинских превоја за теретна возила препоручује се кориштење ланаца. Издвајају се путеви: Горњи Вакуф/Ускопље – Прозор (Макљен), Дрвар – Босански Петровац (Оштрељ), Купрес – Шуица и Посушје – Јабланица (Блидиње).

„Екипе путне оперативе налазе се на терену и интервенишу на свим дионицама, али снијег који и даље интензивно пада отежава њихов рад. Напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно“, наведено је из БиХАМК-а.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске наводе да се због заснијеженог коловоза отежано саобраћа и у осталим вишим предјелима и преко планинских превоја РС као што су путни правци Трново–Фоча преко Рогоја, Фоча-Гацко превој Чемерно, Власеница-Хан Пјесак преко Хан Погледа, Мркоњић Град–Млиништа и Кнежево-Угар.

Возачима се савјетује да, без обзира на временске и саобраћајне услове, возе максимално опрезно и обавезно држе одстојање између возила.

Извор: Mondo.ba

Подијелите са другима