Реконструкција водоводне мреже у Требињу до краја године

Пумпна станица на изворишту воде Врело око, са кога се питком водом снабдијева цијело Требиње, у потпуности се реконструише због бољег водоснабдијевања у цијелом граду, а због раздвајања старих потисних цјевовода на простору Требиња у ноћи између уторка и сриједе није било воде све до подневних часова у сриједу.

Миодраг Батинић, директор „Водовода“ Требиње, каже да се очекује да сви радови на реконструкцији буду окончани до краја године, али се не очекује да они више узрокују потпуни нестанак воде у граду.

„Осим раздвајања старих потисних цјевовода, имамо потпуну замјену старог цјевовода Фи 300 гдје ће се уградити нови профил Фи 500, а када се тај дио заврши урадиће се нова хлорна станица код новог резервоара, а послије тога иде и замјена старог потисног цјевовода, што ће условити бољу снабдјевеност и боље манипулисање системом“, каже Батинић.

Подсјетивши да ће цјелокупни радови коштати 2.800.000 марака, што финансирају „Хидроелектране на Требишњици“, он каже да је у оквиру реконструкције при крају изградња новог резервоара, реконструисаће се и кровна станица, уградиће се и одређени број пумпи на самом изворишту, заједно са потисним цјевоводима до новог и старог резервоара.

„Ја се надам да ће цјелокупна реконструкција бити завршена до краја године јер имамо зацртану динамику послова у наредних седам-осам мјесеци, када се очекује стављање тог цјелокупног система у рад. Што се тиче искључења, она се засад не очекују, осим краткотрајних застоја када се нова хлорна станица буде пуштала у рад“, додаје Батинић, наводећи да ће и ова краткотрајна искључења бити у ноћним сатима, како би се што мање осјетио недостатак воде.

Независне новине

Подијелите са другима