Најтраженији Фредерик Бакман „Ми против вас“

БЕОГРАД- У Србији су најтраженије књиге на протеклим сајамским данима, које су у својим књижарама организовале издавачке куће „Лагуна“ и „Делфи“, нови роман Швеђанина Фредрика Бакмана „Ми против вас“, који је уједно и најтраженији писац, те нови роман Лусинде Рајли „Изгубљена сестра“ и „Занимљива историја Срба у 147 прича“ Момчила Петровића.

Фредрик Бакман је шведски колумниста, блогер и писац. Он је аутор више романа који су били бестселери у Шведској. Роман „Ми против вас“ говори о ривалству између Медведграда и Вресишта, које прераста у немилосрдну битку за новац и опстанак.

 Посла нема за житеље оба мјеста, а и једни и други полажу наде у своје хокејашке клубове.

„Лагуна“ и „Делфи“ књижаре четврту годину заредом организовали су Сајамске дане у књижарама, што је алтернатива за Београдски сајам књига, који је и ове године отказан због вируса корона. Током трајања манифестације у октобру више од 200.000 читалаца посјетило је ове књижаре, као и „Лагунине“ клубове читалаца у Србији и региону, односно сајтове лагуна.рс и делфи.рс, саопштено је из „Лагуне“.

Више од 50 писаца дружило се са читаоцима и препоручивало књиге. Осим наслова „Лагуне“, читаоци су могли да искористе попусте на књиге више од 100 других издавача, а посебно су се обрадовали акцијама „три за 499 динара“ и „три за 999 динара“.

Осим ове три књиге, међу 20 најтраженијих наслова су и „Дијете у теби мора да пронађе свој завичај“ аутора Штефани Штал,“Стручњак за љубомору и друге приче“ Ју Несбе, „Дајана: Њена исповијест“ Ендруа Мортона, „Нисам крива“ Јелене Бачић Алимпић, „Човјек по имену Уве“ Фредрика Бакмана, „Жена ближњега твога“ Тонија Парсонса.

Ту су и дјела „Апис и Александар“ Ненада Новака Стефановић, „Лажна веза“ К. Бромберга, „Ковид 19+“ Марка Видојковића, „Семпер идем“ Ђорђа Лебовића, „Уна“ Моме Капора, „Замалек“ Дејана Тиаго-Станковића, „Медведград“ Фредрика Бакмана, „Апропо ничега“ Вудија Алена, „Дијете у теби мора да пронађе свој завичај – радна свеска“ Штефани Штал, „Вин“ Харлана Кобена, те „Дјевојка са плантаже чаја“ Џенет Маклауд Тротер.

До краја године „Лагуна“ припрема нове хитове домаће и свјетске књижевности, као и бројне акције.

Глас Српске

Подијелите са другима