Додик: СНСД ће упутити у процедуру измјене Кривичног закона

Лидер СНСД-а Милорад Додик најавио је да ће ова странка упутити у процедуру измјене Кривичног закона које се односе на казнену политику за најтежа кривична дјела, а посебно за она усмјерена према овлаштеним службеним лицима.

– Такође, у разматрању су и измјене Закона о кривичном поступку и Закона о полицији и унутрашњим пословима, којима би се дала већа овлаштења полицијским службеницима, а која би допринијела њиховој ефикасности, али и њиховој заштити и заштити свих грађана Републике Српске – истакао је Додик у изјави за Срну.

Предсједник СНСД-а је нагласио да је Република Српска, све до кривично-правне реформе коју су спровели странци, очито имала бољи Кривични закон, Закон о кривичном поступку и Закон о полицији у којима је полиција имала много већа овлаштења попут полицијског притвора, који је укинут том реформом.

– Тим овлаштењима, која су укинута, полиција је имала већу ефикасност у заштити и свог и туђег живота и имовине свих грађана“, рекао је Додик.

Он је нагласио да ће све планиране измјене допринијети општој безбједности Републике Српске, живота и имовине њених грађана, али и већој безбједности саме полиције.

Извор: РТРС

Подијелите са другима