Ђоковић се захвалио Вучићу – Моја веза и однос према српском народу јача из дана у дан

Предсједник Србије Александра Вучића састао се данас са најбољим тенисером свијета Новаком Ђоковићем.

Вучић је прокоментарисао потез тамошњих власти Аустралије које су одбиле да пусте Ђоковића у земљу и описао како се осјећао када је касно увече сазнао за ту информацију.

– Ајде, Новаче, враћај се назад, шта ћеш тамо… Онда сам видио колико је човјек упоран, колико је желио да се бори и покаже на спортском плану колико је спреман… – истакао је Вучић.

Рекао је да је помало навијао за Медведева у финалу Аустралијан опена, али се и радовао због Надалове побједе, како би Ђоковић остао на првом мјесту на АТП листи.

– Да организујете више турнира, спремни смо да помогнемо… Хвала вам на свему што се увијек борите за Србију – навео је Вучић.

Ђоковић се захвалио на подршци

Ђоковић се захвалио на топлој добродошлици и захвалио се Вучићу, институцијама и грађанима на подршци.

– Желио сам да се видим са вама, јер сам осјетио као грађанин Србије потребу да се захвалим на великој подршци за вријеме немилих догађаја у Аустралији. Иако сам био сам у притвору у Аустралији, нисам се осјећао усамљено – рекао је Ђоковић.

Истакао је да је иамо подршку фамилије, пријатеља, читавог народа.

– Много добронамјерних људи се јављало да личним и јавним путем ми олакшају боравак у Аустралији, који је у најмању руку био неочекиван. Као предсједник Србије нисте имали обавезу да пружите подршку, али осјећам велику захвалност што сте се заузели за мене и вјероватно себе ставили у компромитовану политичку позицију на међународном плану. Због тога сам захвалан и то као грађанин, човек и спортиста ћу дуго памтити – рекао је Ђоковић.

Додао је да његова веза и однос према српском народу јача из дана у дан.

– Ове околности указују да ће та веза трајати довијека – рекао је Ђоковић.

– Пошто се нисам оглашавао у јавности, ово је први пут, молим за стрпљење, јер ћу у наредних седам до десет дана ћу се подробније огласити о свему што се дешавало на Аустралијан опену – најавио је Ђоковић.

Извор: РТРС

Подијелите са другима