Аеродром у Мостару коначно оживљава

Мостарски аеродром ће с доласком нове туристичке сезоне коначно оживјети с обзиром на то да је договорено враћање Eurowingsa и оживљавање сезонских летова за Диселдорф, а приводе се крају и преговори за слијетање авиона на мостарско тло из Пољске и Мађарске.

Градоначелник Мостара Марио Кордић каже да је прича о враћању Eurowingsa сигурна и да се ради о наставку ранијих договора и уговора о враћању сезонског пословања из Дусселдорфа од 30. јуна, који ће трајати до краја аугуста, али да се успоставља зрачна веза и са Пољском.

“Крајем ове седмице наша делегација путује у Пољску поводом потписивања уговора с једном чартер компанијом која ће имати редовите летове у Мостар. Ради се о вјерском туризму који је због Међугорја нама јако битан, јер то су већином путници на мостарском аеродрому“, каже Кордић.

Наглашава да се уз интензивне преговоре с авиокомпанијама приводе крају и техничке поправке Аеродрома Мостар како би задовољили услове других авиокомпанија за слијетање авиона на мостарско тло, како би се највећи град у Херцеговини повезао зрачним линијама што прије и са што више градова у свијету.

“Надам се да ћемо врло брзо ићи и према Будимпешти разговарати с Wizz Airom и то је концепт којим се водимо“, казао је Кордић увјерен да ће мостарски аеродром овог љета имати летове за Мађарску и почети да пише нове странице успјешног пословања.

Истиче како ће Аеродром Мостар ове сезоне имати већ неке летове сигурно, али му је жеља да Мостар буде што прије повезан са што више земаља свијета како због туризма тако и свега осталог што ће утицати на бољу слику највећег града у Херцеговини.

Потпуно оперативан аеродром је, како истиче, од стратешког интереса за развој не само Мостара него и читаве Херцеговине и мјесецима се радило на преговорима о новим рутама које су потребне за повезивање Мостара с европским дестинацијама.

Klix.ba

Подијелите са другима