Адвокати на танком леду за фискализацију

Закон о фискализацији је усвојен, али не и амандман потпредсједника Скупштине Милана Петковића из Уједињене Српске, такође адвоката, који је у њихово име то тражио.

Међутим, Влади РС је законом остављена могућност да накнадно, Уредбом утврди изузеће, тако да свима онима који се баве адвокатском дјелатношћу остаје нада да ће ипак касније бити ослобођени фискалних каса.

“Као обвезници фискализације законом су прописана сва лица која су регистрована за вршење промета и услуга. Имајући у виду да се може догодити да лица која обављају одређену дјелатност због техничких и функционалних карактеристика фискалних уређаја и специфичности дјелатности не могу евидентирати промет преко тог уређаја, предвиђен је изузетак”, појаснили су из Министарства финансија који су такође били против Петковићевог амандмана.

Додали су како адвокатска дјелатност има одређене специфичности те да ће се оне узети у обзир приликом доношења Уредбе.

У Адвокатској комори Републике Српске раније су за KАПИТАЛ оцијенили како би фискализација адвокатуре била још један удар за ту струку. Такође, сматрају и како је она у овој бранши скоро непроводива.

Capital.ba

Подијелите са другима